Veterangolf

Du golfare som är född 1960 eller tidigare
Nu kör vi för tionde säsongen med start måndagen den 20 april. I Veterangolfen kan du spela golf under ordnade, varierande former i en opretentiös, ledig och kamratlig samvaro.
Veterangolfen spelas måndagar och torsdagar – 35 möjliga deltävlingar med stor finalavslutning fredagen den 25 september. Information om nyheter för året, anmälan, avgifter, tävlingsbestämmelser, spelschema och resultatredovisning finns på hemsidan under “Om oss” och Veterankommitté.

Spelform Definition
Poängbogey (Pb) Två poäng tilldelas när du gått på par + ditt tilldelade hcp på ett hål.

+1 poäng för varje bättre resultat. -1 poäng för varje sämre resultat. Aldrig sämre än 0 poäng på ett hål. Kan spelas Individuellt eller i par/lag form.

Slaggolf Par på resp golfhål + 5 slag är max antal slag att notera på ett hål. Till exempel Par 4 + 5 slag = 9 slag är max att registrera på scorekortet.
Bästboll Par Det bästa resultatet per hål registreras. Kan antingen spelas som Pb eller slaggolf.
Bästboll 3 el 4-manna lag De två bästa resultaten per hål registreras. Kan antingen spelas som Pb eller slaggolf.
Scramble Kan spelas som 2, 3 el 4-manna lag. Alla slår ut. Sedan väljs den boll som är bäst placerad. Alla slår från samma plats. Proceduren upprepas till bollen slagits i hål.
Rumble 4-manna lag. De 6 första hålen registreras det bästa resultatet. Nästkommande 6 hål 2 resultat. Kommande 5 hål 3 resultat. På sista hålet registreras allas resultat.
Tre klubbor + putter Tre klubbor + putter får endast användas.
Foursome Par Pb Spelarna slår ut varannan gång från resp tee. Spelare A udda hål och spelare B jämna hål. Därefter slår man vartannat slag tills bollen slagits i hål
Greensome Par Pb Båda spelarna slår ut sin boll från tee. Den bästa bollen väljs. Om spelare A boll väljs slår spelare B vidare på samma sätt som i Foursome.
Irish Greensome Pb Som Greenome, men båda spelarna slår efter utslaget en gånt till på varandras bollar innan val av bästa boll sker.

Resultat från Veterangolftävlingarna

Hittar du genom att söka i tävlingsmodulen som är kopplad till GIT-systemet.
Kontrollera att datumspannet är korrekt och sök på Södermanland och vald klubb Jönåkers GK

Du kan också ta direkt länken under menyn “Tävla” här på hemsidan.

Poängberäkning för Order of Merit:

Individuella Tävlingar Individuella Tävlingar Lagtävlingar
Vinnare 7 poäng 4 poäng
2:an 5 poäng 2 poäng
3:an 3 poäng 1 poäng
4:an 2 poäng
5:an 1 poäng

Coronainformation för veterangolfen

I dessa smittsamma tider är golf en fantastisk aktivitet med mycket låg smittrisk om vi noga följer påbud och rekommendationer utfärdade av klubben, golfförbundet och folkhälsomyndigheten.

Med tanke på hur snabbt allting ändrar sig avvaktar vi med att lägga ut vilka särskilda förhållningsorder som ska gälla just för veterangolfen – men vi är ju i princip alla  i behov att var extra försiktiga.

Vi följer utvecklingen dag för dag och och kommer med start några dagar före 20 april att lägga ut förhållningsorder och vilka särskilda regler som ska gälla för veterangolfen. Räkna med att dessa regler kan ändras med kort varsel – så håll dig informerad.

Spelschema

Datum Spelform Starter