Veterangolf

Du golfare som är född 1962 eller tidigare

Den 21 april startar vi den tolfte säsongen av veterangolf ! Det är  bl a gemenskapen, friskvården och vår fina bana som gör att över 70 veteraner deltar i varierande utsträckning.

I veterangolfen kan du spela golf under varierade former i sällskap med andra veteraner i en opretentiös, ledig och kamratlig golfsamvaro. Vi spelar såväl individuellt som i olika lagformer. Hur mycket du vill spela avgör du själv, se spelschemat i högerspalten.

Veterangolfen spelas måndagar och torsdagar enligt fastställt schema. Cirka 33 speltillfällen finns detta år förutom avslutningstävlingen. Någon vecka kan vi ha speluppehåll och andra veckor spelar vi en gång och någon enstaka gång eftermiddag och om det vill sig väl, en gång på annan bana. Tio rundor med veterangolfen ger dig rätt att spela den fantastiska avslutningstävlingen – observera  i år torsdagen den 22 september.

Veterangolfavgiften för deltagande är 100 kronor. För första gången i veteranernas historia höjer vi spelavgiften per gång till 25kr. Dessa pengar samlas till en pott för att kunna ha ett fantastiskt prisbord på Avslutningstävlingen.

• Veterangolfavgiften swishas vid årets första start ihop med startavgiften på 25 kronor den dag du ska spela! obs swisha på speldagen – resterande gånger swishar du 25 kronor på din bokade speldag.
  • Klubbens swishkonto är 123 553 2700. ange Veteran och namn
  • Vi använder scorekort. Signerat scorekort läggs efter ronden i brevlådan vid kansliet.
  • Deltagande vid minst tio veterangolf ger dig rätt att anmäla dig till Avslutningstävlingen den 22 september
  • Obligatorisk föranmälan i GIT-systemet via golf.se. Sök upp veterangolf och gå in och anmäl dig fram till och med kl 12.00 dagen innan. Starttid efter anmälningsordning, individuell anmälan enbart. Startlista publiceras senast kl 18.00 dag före tävling. Vi spelar oftast tre-bollar.
  • En person från veterankommittén går alltid i första bollen och äger rätt att vid extremt* väder ställa in, avbryta eller korta ned planerad 18-hålsrunda.
    Anm. Extremt väder kan t ex vara hälsovådlig värme, åska, ösregn och/eller kraftig vind.
  • Startavgiften i den pristyngda Avslutningstävlingen inkl lunch är just nu beräknad till 300 kronor och för deltagande krävs minst tio spelade veterangolfsrundor denna säsong. Lunch vid prisutdelningen ingår i startavgiften.

Spelformer

De flesta är kända spelformer enligt spelschemat i högerspalten – Speldagens kommittéansvarig som alltid går i första bollen  kommer också att lägga ut  ett A4 – ark  vid incheckningen som mer i detalj beskriver dagens spelform och eventuella restriktioner/lättnader på banan.

Resultat från veterangolfen

Hittar du genom att söka i tävlingsmodulen som är kopplad till GIT-systemet.
Kontrollera att datumspannet är korrekt och sök på Södermanland och vald klubb Jönåkers GK

Du kan också ta direktlänken under menyn “Tävla” här på hemsidan.

Ungefär en gång i månaden så anslår Veterankommittén färsk statistik på klubbens anslagstavla.

Under Om oss /Veteran  hittar du oss som sitter i veterankommittén i år

Vi följer strikt alla föreskrifter och rekommendationer från Regering, FHM, SGF och RF angående rådande pandemi, vilket kan medföra ändringar med kort varsel

Årets upplaga av Veterangolfen drar igång den 21 april – är du född 1962 eller tidigare är du välkommen att delta.

Nyheter Veterangolfen

Årets upplaga av Veterangolfen drar igång den 18 april – är du född 1962 eller tidigare är du välkommen att delta.

Spelschema

Någon omgång kan tas bort och någon justeras till start kl 13.00.
Avslutningstävling torsdag den 22 september.
Har du spelat 10 veterangolf eller fler har du rätt att spela denna pristyngda tävling!

Datum Spelform Starter
21 april Scramble – 3-manna Slagtävling BAS