Veterangolf

Du golfare som är född 1961 eller tidigare

Den 3 juni startar vi den elfte säsongen av veterangolf ! Det är  bl a gemenskapen, friskvården och vår fina bana som gör att över 70 veteraner deltar i varierande utsträckning.

I veterangolfen kan du spela golf under varierade former i sällskap med andra veteraner i en opretentiös, ledig och kamratlig golfsamvaro. Vi spelar såväl individuellt som i olika lagformer. Hur mycket du vill spela avgör du själv, se spelschemat i högerspalten

Veterangolfen spelas måndagar och torsdagar enligt fastställt schema. Cirka 25 speltillfällen finns detta år förutom avslutningstävlingen. Någon vecka kan vi ha speluppehåll och andra veckor spelar vi en gång och någon enstaka gång eftermiddag och om det vill sig väl, en gång på annan bana. Åtta rundor med veterangolfen ger dig rätt att spela den fantastiska avslutningstävlingen – observera  i år torsdagen den 23 september.

Veterangolfavgiften för deltagande är 100 kronor. Engångsavgiften ger möjlighet att lämna bidrag till klubben och även förutsättning att behålla vår låga spelavgift på 20 kronor per gång. Dessa pengar samlas till en pott för att kunna ha ett fantastiskt prisbord på Avslutningstävlingen.

• Veterangolfavgiften swishas vid årets första start ihop med startavgiften på 20 kronor den dag du ska spela! obs swisha på speldagen – resterande gånger swishar du 20 kronor på din bokade speldag.
  • Klubbens swishkonto är 123 553 2700. ange Veteran och namn
  • Vi använder Golfident, inga scorekort som ska signeras. Du registrerar själv i automat efter varje hål. Du måste checka in och checka ut vid automaten i shopen – där trycker du fram den ”tunna” resultatlappen och lägger den i brevlådan. Ingen signering av dig själv eller markör
  • Deltagande vid minst åtta veterangolf ger dig rätt att anmäla dig till Avslutningstävlingen den 23 september
  • Obligatorisk föranmälan i GIT-systemet via svenskgolf.se. Sök upp veterangolf och gå in och anmäl dig fram till och med kl 12.00 dagen innan. Starttid efter anmälningsordning, individuell anmälan enbart.. Startlista publiceras senast kl 18.00 dag före tävling. Vi spelar oftast tre-bollar.
  • En person från veterankommittén går alltid i första bollen och äger rätt att vid extremt* väder ställa in, avbryta eller korta ned planerad 18-hålsrunda.

Anm. Extremt väder kan t ex vara hälsovådlig värme, åska, ösregn och/eller kraftig vind.

• Startavgiften i den pristyngda Avslutningstävlingen inkl lunch är just nu beräknad till 300 kronor och för deltagande krävs minst åtta spelade veterangolfsrundor denna något kortare säsong. Lunch vid prisutdelningen ingår i startavgiften.

Spelformer

De flesta är kända spelformer enligt spelschemat i högerspalten – Speldagens kommittéansvarig som alltid går i första bollen  kommer också att lägga ut  ett A4 – ark  vid incheckningen som mer i detalj beskriver dagens spelform och eventuella restriktioner/lättnader på banan.

Resultat från veterangolfen

Hittar du genom att söka i tävlingsmodulen som är kopplad till GIT-systemet.
Kontrollera att datumspannet är korrekt och sök på Södermanland och vald klubb Jönåkers GK

Du kan också ta direktlänken under menyn “Medlem” här på hemsidan.

Ungefär en gång i månaden så anslår Veterankommittén färsk statistik på klubbens/shopens anslagstavla.

Under Om oss /Veteran  hittar du oss som sitter i veterankommittén i år

Vi följer strikt alla föreskrifter och rekommendationer från Regering, FHM, SGF och RF angående rådande pandemi, vilket kan medföra ändringar med kort varsel

Årets upplaga av Veterangolfen drar igång den 3 juni – är du född 1961 eller tidigare är du välkommen att delta.

Nyheter Veterangolfen

Spelschema

Någon omgång kan tas bort och någon justeras till start kl 13.00.
Avslutningstävling torsdag den 23 september.
Har du spelat 8 veterangolf eller fler har du rätt att spela denna pristyngda tävling!

Datum Spelform Starter
19 april Scramble – 3-manna Slagtävling     – Inställt! BAS
22 april Poängbogey                                          – Inställt!                                 MB
26 april Bästboll- 2-manna Poängbogey      -Inställt!  NON
29 april Slaggolf                                               -Inställt! TB
3 maj Scramble – 2-manna Slagtävling    – Inställt! OB
6 maj Poängbogey                                  – Inställt!
10 maj Irish Greensome                  – Inställt! MB
17 maj Norsk Poängbogey 2.0          – Inställt! BAS
20 maj Poängbogey – Herrar Blå tee, Damer Valfri tee – Inställt! NON
24 maj Bästboll – 3-manna poängbogey – Inställt! TB
27 maj Poängbogey – Herrar röd tee, Damer valfri tee – Inställt! OB
31 maj Poängbogey – Inställt!
3 juni Slaggolf BAS
7 juni Greensome MB