Banstatus

Banan öppnar igen 8 april.

Nu har snön och isen försvunnit från banan, som dock är ganska blöt efter den senaste nederbörden. Banan öppnar igen på torsdag men golfbilar är inte tillåtna under torsdag-fredag. Vi tar nytt beslut angående golfbilar inför helgen.

Alla ordinarie greener är öppna samt de flesta tee från gräs. Golfbilar är tillåtna fr o m fredagen den 2 april mot uppvisande av läkarintyg. Stor aktsamhet kommer att krävas under april, särskilt vi greenerna 6 , 7 och 8.

Tidsbokning: Fram till den 15 april kommer kl 09.00-15.00 vara bokningsbara. Övrig tid gäller bollränna.

Under vinterhalvåret har vi bland annat arbetat med renovering av bunkrar, grävt ur och bytt dränering, lagt dräneringsgrus och markduk så att gruset inte blandas med sanden.Vi har även bytt ut några spridare till de greener där vi renoverat bunkrarna så att det inte vattnas ner i dem. Dessa bunkrar samt dränering som grävts kommer till en början att vara markerade som MUA ”Mark under arbete”. Greenerna har fått gödning, dressats en gång och kommer att vältas flera gånger denna vecka.

Information vid besök på Jönåkers GK med anledning av Corona (COVID-19):

Du är alltid välkommen in i klubbhuset/shopen och restaurangen. I shopen gäller max 7 personer samt att hålla två meters avstånd. Tänk på att undvika besök på klubben om du känner något symptom av sjukdom.

Vid Spel:

Lämna flaggan kvar i hålet (obligatoriskt!)

Hålkopparna har en lägre höjd för att underlätta upptagande av bollen

Bunkerkrattor kommer att finnas. Använd handske vid användande!

Bolltvättar nyttjas efter eget tycke. Använd handske vid användande!

Golfident – Vi rekommenderar att ni i första hand använder Golfident vid scoreregistrering.

(Planerad start för Golfident är i början av april)

Scorekort – För egen score och stäm muntligen av er score med medspelare.

Betalning av Greenfee och andra avgifter:

Betala som vanligt i receptionen/shopen. Tänk på att hålla två meters avstånd till andra.

Var vaksamma om inloggning sker vid Golfident-terminalen. Avvakta utanför tills incheckning är klar. Det går också bra att betala med swishnummer: 123 553 27 00

Meddela alltid personal muntligen eller via mobil om du betalar utan att komma in i klubbhuset.

Försäsongsgreenfee kommer att vara 300kr vardagar samt 350 kr helger. Alla övriga samarbeten utgår mot ordinarie greenfee.

Välkomna till golfsäsongen 2021!

OBS! Facebooksidan syns även här från vår startsida, så du behöver inte ha Facebook för att kunna följa nyhetsflödet där.