Veterankommitté

Kom med i Veterangolfen i Jönåkers GK!
Du golfare som är är född 1960 eller tidigare – den 20 april startar vi den tionde säsongen! Det är den sociala gemenskapen och vår fina bana som är den stora anledningen till att vi hade ca 70 deltagare förra året. I veterangolfen kan du spela golf under ordnade, varierande former i sällskap med andra veteraner i en opretentiös, ledig och kamratlig golfsamvaro. Vi spelar såväl individuellt eller i olika lagsammansättningar. Se spelformer under Tävla/Veterangolf

Veterangolfen spelas måndagar och torsdagar enligt fastställt schema. Tävlingen sträcker sig över hela säsongen med sammanlagt 35 deltävlingar. Fredagen den 25 september blir det stor avslutningstävling.
  • Vi fortsätter med obligatorisk föranmälan. Din stora fördel är att du i förväg kan räkna ut ungefärlig starttid och slipper onödig väntetid.
  • Vi har även i år en Veterangolfavgift för deltagande på 100 kronor. Engångsavgiften ger möjlighet att lämna bidrag till klubben och även förutsättning att behålla vår låga spelavgift på 20 kronor. Veterangolfavgiften betalas kontant/swishas i startkuren vid årets första start – startavgiften på 20 kronor betalas som tidigare med kontanter eller swish i startkuren.
  • För rationell resultatservice använder klubben Golfident vid tävlingar. Det innebär att alla tävlande bör vara utrustade med ett chip som markören använder och registrerar i automat efter varje hål. Vid vissa spelformer fungerar inte systemet. Då använder vi traditionella scorekort.
  • Deltagande i minst 12 deltävlingar krävs för att vara kvalificerad till avslutningstävlingen.
  • Order of Merit räknas för alla 35 deltävlingar. Poängsystem, se under Tävla, Veterangolf.

Tävlingsbestämmelser
Obligatorisk föranmälan som vid andra tävlingar i GIT-systemet via www.svenskgolf.se. Sök upp tävlingen och gå in och anmäl dig fram till och med kl 12.00 dagen innan. Starttider från 07.30 ( några gånger 13.00 se tävlingsschema) och startordning efter anmälningstid. Startlista publiceras senast kl 18.00 dag före tävling. Spontanspelare får boka starttid efter det föranmälda startfältet. Starter kommer att finnas på plats för eventuellt modifieringar av startordning och för inkassering av startavgifter.

Starters äger rätt att vid extremt* väder ställa in, avbryta eller korta ned planerad 18-hålstävling. Om tävling kortas gäller dock OoM, vid avbruten tävling gäller att närvaro räknas men ej OoM. Anm. Extremt väder kan vara hälsovådlig värme, åska, ösregn och/eller kraftig vind.

Inga priser utdelas vid deltävlingarna. Startavgifterna samlas till en “prispott”. Vid avslutningstävlingen spelar vi om fina priser. Dessutom används pengarna till premiering för flitigt deltagande i deltävlingar, för sammanlagda tävlingsresultat och för ersättning till klubben för administrativa tjänster. Startavgift i sluttävlingen inkl lunch är 300 kronor och för deltagande krävs som sagt minst 12 spelade deltävlingar under säsongen. Lunch vid prisutdelningen ingår i startavgiften.

Närmare upplysningar lämnas gärna av någon av medlemmarna i Veterankommittén tillika starters: Bengt-Arne Svennberg, 070-818 36 60, Olle Beijar, 070-398 57 20, Mikael Bentzer, 073-065 50 52, Tony Berglund, 070-692 94 40, Nils-Olof Nilsson, 070-699 05 42,  och Margareta Ölander, 070-273 35 25. Ytterligare volontärer behöver tillkomma.

Välkommen!