Skip to main content
Banan

Banstatus

By 2 maj, 2020juni 18th, 2020No Comments

Nu är vi äntligen framme i sköna maj!
Aprilvädret har verkligen varit just aprilväder, gott och blandat. Det väldigt fina och varma väder vi hade satte verkligen igång växtligheten i naturen, sen kom det ett litet bakslag med kyla och minusgrader som stoppade upp växtligheten en aning. Men nu ser prognoserna bättre ut och vi ser ut att få en del plusgrader även på nätterna vilket är bra.

Statusen på banan är annars väldigt bra (framförallt greenerna) och vi hoppas kunna spinna vidare på denna fina vårstart vi har fått.
Vissa greener har bättre färg och är grönare än andra och det tror jag kan bero dels på läget green ligger på och framförallt vilken tidpunkt som plastdukarna togs av. 4:ans green t.ex. tog vi av duken först pga att den blåst av och den har bäst färg nu. Det tror jag har att göra med att den fått en del mer solljus och ligger lite före i ”vårutvecklingen” än de som hade dukarna kvar längre.

Vi håller på att åtgärda det blöta problemområdet framför 7:ans green med att gräva ner en större dränering som ska få rinna ut i diket vänster om 8:an. Framöver ska även dräneringen vänster om 7:ans green åtgärdas med större rör men det kanske inte blir förrän senare i år.
Städdagen är avklarad och det kom några starka själar som hjälpte till med ogräs i bunkrar, oljlning och målning av bänkar och släpa bort ris på 11:an och 14, stort tack för den hjälpen.
Nu är vi snart inne i klippsäsongen ordentligt och då kommer vi nog inte hinna med så mycket annat, men vi försöker åtgärda så många bunkrar vi kan innan dess med att fixa dränering och fylla på med sand.
Det finns fortfarande mycket arbete kvar med bunkrar och ris runt omkring banan så all ideell hjälp vi får är guld värt och vi tackar alla som ställer upp och jobbar med det.

Det är fortfarande en olustig situation vi lever i med Coronapandemin så fortsätt tänka på de och håll avstånd, låt flaggan sitta kvar i hålet och krattorna kommer fortsatt vara borttagna ur bunkrarna så gör ditt bästa och släta över de spår ni gör när ni hamnar där. Sköter vi det här på bästa sätt så kommer vi kunna fortsätta spela golf hela sommaren!

Sist men inte minst så har vi märkt av lite väl mycket nedslagsmärken på greenerna, vilket på sätt och vis är roligt för det är ju ofta ett resultat av ett bra slag. Men försök att tänka på detta och laga gärna minst ett märke på varje green oavsett om det är eget eller nån annans så kommer det hålla sig fint på puttytorna länge till.

Mvh
Andreas Manninen
Banchef