Skip to main content

Friskvårdsbidrag

Här finns information om vad som gäller efter det efterlängtade beslutet att golfspel nu är godkänt som skattefri friskvårdsförmån.

Belopp för friskvårdsbidraget
Det finns inget fast belopp på vad du ska få eller inte ska få i friskvårdsbidrag. Detta är upp till arbetsgivaren och vissa erbjuder mer än andra. Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt. Skatteverket har satt ett tak för vad som är skattefritt, på 5.000 kr per person per år.

Träna på Driving Range eller utveckla ditt golfspel med friskvårdsbidraget
Nu kan du nyttja friskvårdsbidraget till att träna på driving range. Köp kort laddade med hinkar eller om du vill träna mycket vårt nya årskort för 2.000 kr (obs! kortet är personligt).
Alla våra lektioner/kurser är godkända som skattefri friskvårdsförmån. När du betalar din lektion/kurs hos oss får du ett kvitto som du kan ge din arbetsgivare och få pengar tillbaka för friskvård.

Ta kontakt med din chef. På de flesta arbetsplatser fungerar friskvårdsbidrag på så sätt att du själv lägger ut pengar för den fysiska aktiviteten som du vill utöva, för att sedan mot uppvisat kvitto få pengar av arbetsgivaren.

Godkända friskvårdsaktiviteter inom golf

  • Spelavgift
  • Egen träning på driving range. Du kan använda bidraget till säsongskort på driving range
  • Golfträning, till exempel nybörjarkurs, golfkurs, golflektioner (under 1.000 kr per tillfälle).
  • Års- eller säsongskort för korthålsbana, träningsanläggning eller träningsområde.
  • Greenfee avgift (under 1.000kr per tillfälle).

Läs mer om friskvårdsavdraget på Svenska Golfförbundets hemsida, klicka här!