Vintertäckning av alla greener

Jönåkers Golfklubb har haft den gångna vintern emot sig mer än vanligt. Klubben ligger i ett område där det lätt blir mycket isbildning och i år var det is över hela banan och på sina ställen betydligt värre än tidigare. Att vi dessutom hade frostnätter, till och från, ända fram till den 16 maj försvårade det hela. Och kostnaderna för att åtgärda vinterskadorna i våras blev stora.

Vi gjorde ett test i höstas med att täcka två greener (hål 12 och 18), med mycket gott resultat vilket gör att vi kommer att täcka alla greener inför nästa säsong. Kunskap och erfarenhet kring detta finns sedan åtskilliga år i Sverige och de flesta med ett utmärkt resultat.

Helst ska täckningen utföras efter den första frosten, när greenen är torr och väderprognosen visar att vintern är på gång. Vi räknar med att detta sker i slutet av november början av december men det vet vi närmare genom att följa väderprognosen.

För mer information kontakta: Ronny Andersson 070-537 37 01 eller Roy Krantz 070-684 82 84