Veterangolf 2018

Du golfare som är i åldern 60 år eller äldre! Nu kör vi för åttonde säsongen!!!
Kom med i Veterangolfen i Jönåkers GK.

Det är den sociala gemenskapen och vår fina bana som är den stora anledningen till att vi haft över 80 deltagare de senaste åren. I veterangolfen kan Du spela golf under ordnade, varierande former i sällskap med andra veteraner i en opretentiös, ledig och kamratlig golfsamvaro. Vi spelar antingen individuellt, i par eller lagform . Spelformer se nedan!

Veterangolfen spelas måndagar och torsdagar! Tävlingsschemat finner du till höger på denna sida. Tävlingen sträcker sig över hela säsongen. Fredagen den 28 september blir det stor avslutningstävling.

Ett urval av våra spelformer finner du nedan:
SpelformDefinition
Poängbogey (Pb)Två poäng tilldelas när du gått på par + ditt tilldelade hcp på ett hål. +1 poäng för varje bättre resultat. -1 poäang för varje sämre resultat. Aldrig sämre än 0 poäng på ett hål. Kan spelas Individuellt eller i par/lag form.
SlaggolfPar på resp golfhål + 5 slag är max antal slag att notera på ett hål. T ex Par 4 + 5 slag = 9 slag är max att registrera på scorekortet.
Bästboll ParDet bästa resultatet per hål registreras. Kan antingen spelas som Pb eller slaggolf.
Bästboll 3 el 4-manna lagDe två bästa resultaten per hål registreras. Kan antingen spelas som Pb eller slaggolf.
ScrambleKan spelas som 2, 3 el 4-manna lag. Alla slår ut. Sedan väljs den boll som är bäst placerad. Alla slår från samma plats. Proceduren upprepas till bollen slagits i hål.
Rumble4-manna lag. De 6 första hålen registreras det bästa resultatet. Nästkommande 6 hål 2 resultat. Kommande 5 hål 3 resultat. På sista hålet registreras allas resultat.
Norsk poängbogeyPb med ett fritt kast per hål.
3 klubbor + putterTre valfria klubbor + putter får endast användas.
Foursome Par PbSpelarna slår ut varannan gång från resp tee. Spelare A udda hål och spelare B jämna hål. Därefter slår man vartannat slag tills bollen slagits i hål
Greensome Par PbBåda spelarna slår ut sin boll från tee. Den bästa bollen väljs. Om spelare A boll väljs slår spelare B vidare på samma sätt som i Foursome.
Irish Greensome PbSom Greenome, men båda spelarna slår efter utslaget en gånt till på varandras bollar innan val av bästa boll sker.
Joker PbEn joker väljs på vardera 9 hål. Spelarna väljer Joker hål på tee. Dubbla poäng gäller på det valda Joker hålen.

Resultat från Veterangolftävlingarna

Hittar du genom att söka i tävlingsmodulen som är kopplad till GIT-systemet.

Kontrollera att datumspannet är korrekt och sök på Södermanland och vald klubb Jönåkers GK

Du kan också ta direkt länken under menyn "Tävlingar" här på hemsidan.

Poängberäkning för Order of MeritVinnare i individuell tävling (Pb, Slaggolf)

5 poäng Spelare med samma nettoscore, men högre hcp (SHC)

4 poäng Andraplacering i individuell tävling (Pb, Slaggolf) **

3 poäng Spelare med samma nettoscore, men högre hcp (SHC)

2 poäng Spelare i vinnande Bästboll, Greensome, Scramble etc

2 poäng Spelare med samma nettoscore, men med totalt högrehcp i bollen

1 poäng Spelare

**  Andraplacering avser näst bästa nettoscore efter vinnaren.

Veterangolfs Schema 2018

DatumSpelform