Veterangolf 2019

Du golfare som är i åldern 60 år eller äldre!
Nu kör vi för nionde säsongen med start torsdagen den 25 april. I Veterangolfen kan Du spela golf under ordnade, varierande former i en opretentiös, ledig och kamratlig samvaro.     Veterangolfen spelas måndagar och torsdagar  34 deltävlingar med avslutning fredagen den 27 september. Information om nyheter för året, anmälan, avgifter, tävlingsbestämmelser, spelschema och resultatredovisning finns på hemsidan under Medlemmar/Veterangolf.

Spelformer se nedan!
SpelformDefinition
Poängbogey (Pb)Två poäng tilldelas när du gått på par + ditt tilldelade hcp på ett hål. +1 poäng för varje bättre resultat. -1 poäang för varje sämre resultat. Aldrig sämre än 0 poäng på ett hål. Kan spelas Individuellt eller i par/lag form.
SlaggolfPar på resp golfhål + 5 slag är max antal slag att notera på ett hål. T ex Par 4 + 5 slag = 9 slag är max att registrera på scorekortet.
Bästboll ParDet bästa resultatet per hål registreras. Kan antingen spelas som Pb eller slaggolf.
Bästboll 3 el 4-manna lagDe två bästa resultaten per hål registreras. Kan antingen spelas som Pb eller slaggolf.
ScrambleKan spelas som 2, 3 el 4-manna lag. Alla slår ut. Sedan väljs den boll som är bäst placerad. Alla slår från samma plats. Proceduren upprepas till bollen slagits i hål.
Rumble4-manna lag. De 6 första hålen registreras det bästa resultatet. Nästkommande 6 hål 2 resultat. Kommande 5 hål 3 resultat. På sista hålet registreras allas resultat.
Tre klubbor + putterTre klubbor + putter får endast användas.
Foursome Par PbSpelarna slår ut varannan gång från resp tee. Spelare A udda hål och spelare B jämna hål. Därefter slår man vartannat slag tills bollen slagits i hål
Greensome Par PbBåda spelarna slår ut sin boll från tee. Den bästa bollen väljs. Om spelare A boll väljs slår spelare B vidare på samma sätt som i Foursome.
Irish Greensome PbSom Greenome, men båda spelarna slår efter utslaget en gånt till på varandras bollar innan val av bästa boll sker.

Resultat från Veterangolftävlingarna

Hittar du genom att söka i tävlingsmodulen som är kopplad till GIT-systemet.

Kontrollera att datumspannet är korrekt och sök på Södermanland och vald klubb Jönåkers GK

Du kan också ta direkt länken under menyn "Tävlingar" här på hemsidan.

Poängberäkning för Order of Merit

Individuella TävlingarIndividuella TävlingarLagtävlingar