Veterangolf 2017

Veterangolfen spelas måndagar och torsdagar under säsongen för Dig som är 60+.
Vi avslutar säsongen med en stor avslutningstävling. Det är dock inte tävlandet utan det sociala gemenskapen som är den stora anledningen till att vi har fler och fler deltagare år från år.

Ett urval av våra spelformer finner du nedan:
SpelformDefinition
Poängbogey (Pb)Två poäng tilldelas när du gått på par + ditt tilldelade hcp på ett hål. +1 poäng för varje bättre resultat. -1 poäang för varje sämre resultat. Aldrig sämre än 0 poäng på ett hål. Kan spelas Individuellt eller i par/lag form.
SlaggolfPar på resp golfhål + 5 slag är max antal slag att notera på ett hål. T ex Par 4 + 5 slag = 9 slag är max att registrera på scorekortet.
Bästboll ParDet bästa resultatet per hål registreras. Kan antingen spelas som Pb eller slaggolf.
Bästboll 3 el 4-manna lagDe två bästa resultaten per hål registreras. Kan antingen spelas som Pb eller slaggolf.
ScrambleKan spelas som 2, 3 el 4-manna lag. Alla slår ut. Sedan väljs den boll som är bäst placerad. Alla slår från samma plats. Proceduren upprepas till bollen slagits i hål.
Rumble4-manna lag. De 6 första hålen registreras det bästa resultatet. Nästkommande 6 hål 2 resultat. Kommande 5 hål 3 resultat. På sista hålet registreras allas resultat.
Norsk poängbogeyPb med ett fritt kast per hål.
Fyra klubbor + putterFyra valfria klubbor + putter får endast användas.
Foursome Par PbSpelarna slår ut varannan gång från resp tee. Spelare A udda hål och spelare B jämna hål. Därefter slår man vartannat slag tills bollen slagits i hål
Greensome Par PbBåda spelarna slår ut sin boll från tee. Den bästa bollen väljs. Om spelare A boll väljs slår spelare B vidare på samma sätt som i Foursome.
Irish Greensome PbSom Greenome, men båda spelarna slår efter utslaget en gånt till på varandras bollar innan val av bästa boll sker.
Joker PbEn joker väljs på vardera 9 hål. Spelarna väljer Joker hål på tee. Dubbla poäng gäller på det valda Joker hålen.

Resultat från Veterangolftävlingarna

Hittar du genom att söka i tävlingsmodulen som är kopplad till GIT-systemet.

Kontrollera att datumspannet är korrekt och sök på Södermanland och vald klubb Jönåkers GK

Vid start kl 13.00

De dagar vi startar kl 13.00 tar vi emot föranmälan! Du anmäler dig som vid andra tävlingar via golf.se Sök upp tävlingen och gå in och anmäl dig. Vi gör detta vid dessa starter eftersom det passar bra och som ett test. Om du vet att du ska spela den aktuella dagen anmäler du dig i förväg fram t o m kl 12.00 dagen innan. Bestämmer du dig senare så håller vi några bollar öppna för er.

Veterangolfs Schema 2018 preliminärt

DatumSpelform