Seriespelslag 2017

Jönåkers Golfklubb deltager i ett antal olika seriespel. Våra olika serielag är:

Ungdomsserien - 4-mannalag med ungdomar upp till 16 år.
Juniorserien - 4-mannalag med ungdomar upp till 21 år.
H30 - 4-mannalag med Herrar som är mellan 30-39 år.
H40 - 4-mannalag med Herrar som är mellan 40-49 år.
H50 - 4-mannalag med Herrar som är mellan 50-59 år.
H60 - 6-mannalag med Herrar som är 60 år och uppåt.
H70 - 6-mannalag med Herrar som är 70 år och uppåt.
Mellansvenska Veteranserien - 6-mannalag med Herrar som är 65 år och uppåt.
Damserien - 4-mannalag för Damer som är 20 år och uppåt.
Nationella Seriespelet Div II - 6 mannalag Scratch Slagtävling i olika spelformer

Nedan finner du lite information om respektive serielag.

Ungdomsserien

Våra ungdomar har de två senaste åren tagit sig till final i serien, där de missat med minsta möjliga marginal. 2015 består laget av Eric Arwidson, Lucas Dannerus, Oscar Strömwall, Victor Strömwall, Erik Hofvander.

Lagledare är Tommy Arwidson och Jimmy Dannerus.

4 st deltagare spelar varje deltävling. De tre bästa poängbogey resultaten räknas som lagscore. Max hcp är 36,0.

Spelplatser 2016 är: 29 maj Nyköpings GK, 18 juni Eskilstuna GK, 2 juli Katrineholms GK, 4 augusti Torshälla GK. Finalspel den 4 september på Katrineholms GK.

Juniorserien

År 2015 har vi efter några års frånfälle återigen ett juniorserielag. Laget består av:
Victor Jonsson, Andreas Jonsson, Rasmus Öberg, Erik Fredriksson, Oscar Strömwall och Erik Hofvander.

Lagledare är Marcus Söderström.

Fyra st lagledare spelar i två-manna lag. Lagresultaten summeras.

Spelplatser 2016 är 22 maj Katrineholms GK, 5 juni Nyköpings GK, 19 juni Gripsholms GK, 10 juli Jönåkers GK. FInalspel den 4 september på Katrineholms GK.

H 30

H 30 spelar i division 1. Lag i serien är Katrineholms GK, Kallfors GK, Nyköpings GK, Eskilstuna GK, Grytsberg GK, Vingåkers GK och Jönåkers GK. Slutspel är den 16 september på Katrineholms GK.
I H30 får även max 2 spelare som är mellan 22-29 år deltaga. Spelare som är äldre än 39 år får även deltaga i denna klass. Laget består varje omgång av 4st spelare. Spelform: Matchspel. Speldagar: Tisdagar kl 16.00. Max hcp att tillgodoräkna sig är hcp 16,0.
Lagkapten för H30 är Daniel Sjöberg. Ta kontakt med honom om du har frågor eller är intresserad av att spela med H30.

H 40

H 40 spelar i division 2. Lag i serien är Kallfors GK, Nyköpings GK, Åda GK, Strands GK, Stallarholmens GK, Eskilstuna GK och Jönåkers GK. Slutspel är den 17 september på Vidbynäs.
Spelare som är äldre än 50 år får även spela i denna klass. Laget består varje omgång av 4st spelare. Spelform: Matchspel. Speldagar: Torsdagar kl 16.00. Max hcp att tillgodoräkna sig är hcp 16,0.
Lagkapten för H40 är Jimmy Gustafsson. Ta kontakt med honom om du har frågor eller är intresserad av att spela med H40.

H 50

H50 spelar i division 2. Lag i serien är Kallfors GK, Eskilstuna GK, Gripsholms GK, Kiladalens GK och Jönåkers GK. Slutspel är den 18 september på Eskilstuna GK.
Spelare som är äldre än 60 år får även spela i denna klass. Spelform: Matchspel, Speldagar: Tisdagar kl 16.00. Laget består varje omgång av 4st spelare. Max hcp att tillgodoräkna sig är hcp 20,0.
Lagkapten för H50 är Anders Ljungberg. Ta kontakt med honom om du har frågor eller är intresserad av att spela med H50.

H 60

H60 spelar i division 2. Lag i serien är Mälarbadens GK, Viksbergs GK, Vingåkers GK, Kallfors GK och Jönåkers GK. Slutspel är den 19 september på Vingåkers GK.
Spelare som är äldre än 70 år får även spela i denna klass. Spelform: Matchspel. Speldagar: Måndagar kl 10.00. Laget består varje omgång av 6st spelare. Max hcp att tillgodoräkna sig är hcp 24,0. Lagkapten för H60 är Lennart Storm. Ta kontakt med honom om du har frågor eller är intresserad av att spela med H60.

H 70

H70 spelar i division 1. Lag i serien är Åda GK, Katrineholms GK, Flens GK, Vidbynäs GK, Gripsholms GK, Mälarbadens GK och Jönåkers GK. Slutspel spelas den 22 september på Torshälla GK.
Laget består varje omgång av 6st spelare. Spelform: Matchspel. Speldagar: Torsdagar KL 17.00. Max hcp att tillgodoräkna sig är hcp 28,0. Lagkapten för H70 är Thorsten Johansson. Ta kontakt med honom om du har frågor eller är intresserad av att spela med H70.

Mellansvenska Veteranserien

H65 Mellansvenska Veteranserien spelas i division 2 södra. Lag i serien är Arboga GK, Köpings GK, Landeryds Gk, Linköpings GK, Ängsö GK, Örebro City G & CC, Åtvidabergs GK, Kårsta GK och Jönåkers GK.
Laget består varje omgång av 6st spelare. Spelform: Matchspel. Ålder 65 år eller äldre. Maxhcp 22,0. Lagkapten för serien är Lennart Storm.
Ta kontakt med ovanstående om du har frågor eller är intresserad av att spela i serien.

Damserien

Damserien spelar i division 2. Lag i serien är Gripsholms GK, Flens GK, Mälarbadens GK, Kallfors GK, Stallarholmens GK, Strängnäs GK och Jönåkers GK. Speldagar är söndagar kl 14.00. Slutspel spelas den 18 september på Nyköpings GK.
Laget består varje omgång av 4st spelare. Ålder 20 år och uppåt. Max hcp att tillgodoräkna sig är hcp 36,0. Spelform: Matchspel. Lagkapten för Damserien är Marina Samarina. Ta kontakt med henne om du har frågor eller är intresserad av att spela i Damserien.

Seriespel Div II Sydöstra

I det nationella seriespelet div II deltagar följande lag: Bråvikens GK, Eskilstuna GK, Flens GK, Katrineholms GK, Motala GK, Mälarbadens GK, Strängnäs GK, Torshälla GK, Trosa GK, Vidbynäs GK, Vreta Klosters GK, Åtvidabergs GK och Jönåkers GK.
2016 spelas allt i en omgång på Flens GK 17-18 juli.
Laget består av klubbens bästa seniorer och juniorer.