Veterankommittén

Du golfare som är i åldern 60 år eller äldre! Nu kör vi för åttonde säsongen!!!
Kom med i Veterangolfen i Jönåkers GK.

Det är den sociala gemenskapen och vår fina bana som är den stora anledningen till att vi haft över 80 deltagare de senaste åren. I veterangolfen kan Du spela golf under ordnade, varierande former i sällskap med andra veteraner i en opretentiös, ledig och kamratlig golfsamvaro. Vi spelar antingen individuellt, i par eller lagform. Spelformer hittar du i tävlingsschemat.

Veterangolfen spelas måndagar och torsdagar enligt fastställt schema. Tävlingen sträcker sig över hela säsongen. Fredagen den 28 september blir det stor avslutningstävling.

Obligatorisk föranmälan
I år har vi obligatorisk föranmälan. Den stora fördelen med föranmälan är att du i förväg får reda på din starttid och slipper onödig väntetid.
Du anmäler dig som vid andra tävlingar i GIT-systemet (www.golf.se) eller via vår länk under tävlingar på hemsidan. Tävlingen sträcker sig över hela säsongen och du kan anmäla Dig senast kl 12.00 dagen innan tävlingsdagen. Startlista publiceras senast kl 18.00 dag före tävling. Bestämmer du dig senare håller vi ett par bollar öppna med anmälan på plats, i anslutningen direkt efter de i förväg bokade tiderna. Starter kommer att finnas på plats för ev modifieringar av startordning samt för inkassering av startavgifter.

Första speldag är torsdagen den 19 april, sedan fortsätter vi måndagar och torsdagar enligt schema fram till avslutningen fredagen den 28 september, totalt 36 speltillfällen. Spelarna lottas ihop för 18 håls spel (alt. För 9 håls spel utom tävlan.) En startavgift om 20 kronor erläggs av varje spelare och speldag. Inga priser utdelas vid deltävlingarna. Startavgifterna går till en "prisfond". Vid avslutningstävlingen spelar vi om fina priser. Dessutom används "prisfonden" till premiering för flitigt deltagande i deltävlingar, för sammanlagda resultat i deltävlingar och för viss ersättning till klubben för administrativa tjänster. Startavgift i sluttävlingen är 300 kr och kräver minst 12 spelade tillfällen under säsongen. Lunch under prisutdelningen ingår i startavgiften.

För rationell resultatservice använder klubben Golfident vid tävlingar. Det innebär att alla tävlande ska vara utrustade med ett chip som markören använder och resultatregistrerar i stationen efter varje hål. Vissa tävlingsformer är inte kompatibla med systemet och då använder vi traditionella scorekort.

Närmare upplysningar lämnas gärna av någon av medlemmarna Veterankommittén: Lars-Eric Antonsson (ordf), Anders Backe, Olle Beijar, Mikael Bentzer, Tony Berglund, Lars-Tommy Larsson, Bengt-Arne Svennberg och Lars-Ivar Nilsson.
Vi kommer även att tjänstgöra som starters vid årets tävlingar.

Välkommen!

Veterangolfens Schema 2018