Veterankommittén

Kom med i Veterangolfen i Jönåkers GK!

Du golfare som är i åldern 60 år eller äldre den 25 april startar vi den nionde säsongen!Det är den sociala gemenskapen och vår fina bana som är den stora anledningen till att vi hade ca 70 deltagare förra året. I veterangolfen kan Du spela golf under ordnade, varierande former i sällskap med andra veteraner i en opretentiös, ledig och kamratlig golfsamvaro. Vi spelar antingen individuellt eller i olika lagsammansättningar. Spelformer se under Tävlingar/Veteraner!

Veterangolfen spelas måndagar och torsdagar enligt fastställt schema. Tävlingen sträcker sig över hela säsongen med sammanlagt 34 deltävlingar. Fredagen den 27 september blir det stor avslutningstävling.

• °  Vi fortsätter med obligatorisk föranmälan. Din stora fördel är att du i förväg kanräkna ut din ungefärliga starttid och slipper onödig väntetid.

• °  Nytt för året är att vi inför en Veterangolfavgift för deltagande på 100 kronor. Engångsavgiften införs dels för att kunna öka vårt bidrag till klubben dels för att behålla vår låga spelavgift på 20 kronor. Veterangolfavgiften betalas kontant/swishas i startkuren vid årets första start - startavgiften på 20:- betalas som tidigare med kontanter eller swish i startkuren.

• °  För rationell resultatservice använder klubben Golfident vid tävlingar. Det innebär att alla tävlande bör vara utrustade med ett chip som markören använder och resultatregistrerar i automat efter varje hål. Vid vissa spelformer fungerar inte systemet. Då använder vi traditionella scorekort.

• °  Deltagande i minst 12 deltävlingar krävs för att vara kvalificerad till avslutningstävlingen.

• °  Ett nytt poängsystem för Order of Merit införs också. Se under Tävlingar/Veteraner!

• °  Utbildning i nya golfregler kommer att genomföras före säsongsstart.

• Tävlingsbestämmelser

• Obligatorisk föranmälan som vid andra tävlingar i GIT-systemet via www.svenskgolf.se. Sök upp tävlingen och gå in och anmäl dig fram t o m kl 12.00 dagen innan. Starttider från 07.30 ( några gånger 13,00  se tävlingsschema!) och startordning efter anmälningstid. Startlista publiceras senast kl 18.00 dag före tävling. Spontanspelare får boka starttid efter det föranmälda startfältet. Starter kommer att finnas på plats för ev modifieringar av startordning och för inkassering av startavgifter.

• Starters äger rätt att vid extremt* väder ställa in, avbryta eller korta ned planerad 18-hålstävling. Om tävling kortas gäller dock OoM, vid avbruten tävling gäller att närvaro räknas men ej OoM. Anm. Extremt väder kan vara hälsovådlig värme, åska, ösregn och/eller kraftig vind.

• Inga priser utdelas vid deltävlingarna. Startavgifterna samlas till en "prispott". Vid avslutningstävlingen spelar vi om fina priser. Dessutom används pengarna till premiering för flitigt deltagande i deltävlingar, för sammanlagda tävlingsresultat och för ersättning till klubben för administrativa tjänster. Startavgift i sluttävlingen är 300 kr och för deltagande krävs som sagt minst 12 spelade deltävlingar under säsongen. Lunch vid prisutdelningen ingår i startavgiften.

• Närmare upplysningar lämnas gärna av någon av medlemmarna i Veterankommittén tillika starters: Lars-Eric Antonsson (ordf), 070  958 06 99, Anders Backe, 076 024 42 85, Olle Beijar, 070 398 57 20, Mikael Bentzer, 073 065 50 52, Tony Berglund, 070 692 94 40, Lars-Tommy Larsson, 076 813 47 01, Nils-Olof Nilsson, 070  699 05 42, Bengt-Arne Svennberg, 070 818 36 60 och Margareta Ölander, 070 273 35 25.

• Välkommen!

Veterangolfens Schema 2019